Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Bewaartips

In onze desembakkerij gaan we alleen voor het beste van het beste. Dat betekent kraakvers brood, lekkere smaken, een divers en afwisselend assortiment en brood dat lekker lang vers blijft. Hoe je dat brood vershoudt, dat leggen we je zometeen uit.
In de desembroden van de Dorpsbakkerij worden geen zogenaamde ‘broodverbetermiddelen (BVM) gebruikt, zoals in veel supermarkten wel gedaan wordt. Ik geef je een aantal tips over hoe je jouw brood het beste kunt bewaren.
Zo houd je jouw
desembrood vers

Tip 1: Papieren zak
Ons desembrood is op bak-dag zelf natuurlijk het lekkerst. Maar je kunt er later ook heerlijk van genieten. Bewaar het in de papieren zak.
Tip 2: Even oppiepen
Op de tweede dag even oppiepen in een oven van 210 graden Celcius ca. 6 minuten voor brood en ca. 3 minuten voor baguette. Het brood is dan weer krokant.
Tip 3: Invriezen
Na morgen eten? Vries het brood dan in en vraag om een plastic zak. Haal het de avond voor consumptie uit de vriezer en piep op zoals tip 2 .
Heb je desembrood over?
Ik geef je graag een aantal tips wat je kunt doen met oud brood. Maak er bijvoorbeeld heerlijke croutons, van rooster het brood en besmeer dit met iets lekkers, ga aan de slag met wentelteefjes of maak een verrukkelijke tosti.
Croutons
Maak van je oude brood croutons voor in de salade. Dat geeft een goede bite en is ook nog eens heel erg lekker.
Roosteren
Piep je oude brood even op in de broodrooster en besmeer met een lekker beleg. Zo kan het nog prima een dagje mee.
Wentelteefjes
Oud brood is perfect om wentelteefjes mee te maken. Top af met vers fruit en kaneelsuiker.
Tosti
Beleg je oude brood met ham en kaas, of iets anders dat je lekker vindt en stop het geheel even tussen het tosti-ijzer.