Over de bakker

Na jarenlang fotograaf te zijn geweest, was het voor mij tijd om iets anders te gaan doen. Ik ging mijn passie achterna: desembrood bakken. Ik volgde een erkende boulangerie-opleiding en startte mijn eigen micro-desembakkerij in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar ik in de zomer van 2021 mijn eerste brood verkocht. Al het brood wordt met de hand gevormd, is lang houdbaar, kraakvers, gezonder dan gistbrood en bovenal; heel erg lekker. De geur van versgebakken desembrood komt je al tegemoet op het moment dat je de straat in loopt. 

Mijn werkwijze

Waarom ik op bestelling werk? Omdat een desembrood maken best veel tijd vergt. Een desembrood moet gemiddeld 24 tot 48 uur rijzen, een gistbrood veel korter. Als jij bijvoorbeeld op zaterdag je brood komt ophalen, moet ik het deeg al een paar dagen eerder maken. Desembrood maken is dus een kwestie van plannen, plannen en nog eens plannen. Ook vind ik het belangrijk om voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan. Het zou toch zonde zijn als dat overheerlijke desembrood overblijft en in de container verdwijnt. Om die reden bak ik precies wat ik nodig heb, en soms iets extra. Je kunt mijn broden gemakkelijk bestellen via deze webshop. Op de uitgekozen dag haal je het brood op. Betalen doe je pas in de bakkerij.

Hangt de vlag buiten te wapperen? Dan heb ik die dag extra brood gebakken. Loop gerust binnen als je niet online besteld hebt. Soms ben ik er een weekje tussenuit of bak ik een dag meer of minder, dat kun je dan in de webshop zien.

desembrood bakkerij Nieuwerkerk aan den IJssel

Bestel hier jouw ambachtelijke desembrood

Doordeweeks staat voor mij in het teken van desembrood maken en het deeg voldoende laten rijzen, zodat ik jullie in het weekend weer kan verblijden met de lekkerste desembroden mét een knapperige korst. Je kunt op dit moment brood bestellen voor vrijdag. Via de knop hieronder komt je gemakkelijk bij het assortiment voor de vrijdag.

Zo vorm je pizza's

Desembrood bakken is niet het enige dat ik doe. In dit filmpje neem ik je mee in alle stappen van het vormen van pizzadeeg. Het deeg heb ik alvast voor je in de bakkerij, maar hoe maak je daar nou een knapperige, mooie pizza van? Kijk maar mee, dan leg ik het je uit. 

Zij genoten al van vers desembrood